keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Viisumihaastattelu Usaan

Mulla on taas ollu vähän taukoa ku oon ollu kesälomareissulla, mutta palataan niihin aiheisiin myöhemmin ja keskitytään nyt viisumihaastatteluun!

Tiistaina 3.7 suuntasimme isin kanssa autolla Mikkelistä (mökiltä) Helsinkiä kohti. Meille oli annettu ohjeeksi mennä Steam Coffee -kahvilaan odottamaan sitä konsulaatti aikaa, sillä se "oikea" konsulaatti oli vissiin rempassa. No, tämä ei haitannut yhtään, sillä afs oli varannut sieltä kahvilasta aivan yhden tilan itselleen ja kaikki vaihtarit sai ilmaiseksi kahvia ja pullaa :D Tai siis kahvia/teetä ja jotain syötävää, itse otin keksin sillä en tykkää pullasta xD

Noh, takaisin asiaan! Olin siellä paikalla jo varmaan 13.10 vaikka mun aika oli 13.40! Istuin sit siinä ja join kahvia ja juttelin vähän jonkun samassa pöydässä istuvan pojan kanssa kunnes Janika tuli ja pelasti mun odottelun! Siinä se aika meni sitte nopiasti rupatellessa ja pian olikin minun vuoro lähteä konsulaattia kohti!

Meidät vietiin 3 hengen ryhmissä sinne konsulaattiin ja sitte meidän piti odotella siinä kerrostalon käytävällä ennen kuin päästiin sisälle. Eka oli turvatarkastus (ihan suomalaisia ne tarkastajat) ja se jälkeen mentiin semmoseen pikku huoneeseen jossa oli 3 luukkua. Eka piti mennä siihen ensimmäiselle luukulle. Siinä oli ihan suomalainen mies ja se vei kaikki paperit mitä sulla oli mukana, myös passin. Sitte sai mennä seuraavalle luukulle ja siellä otettiin sormenjäljet. Sitte vasta kolmannella luukulla oli englantia puhuva mies, mutta ne kysymykset oli lähinnä "how are you?" ja sitte se kysy jotain että onko jo perhe, onko se kiva, on siinä perheessä lapsia... Eli siis ihan älyttömän helppoja, ei kannata panikoida! :D

Ja sitte se konsulaattikäynti olikin jo siinä! Pääsin pois ehkä joskun 14.20 jos en ihan väärin muista, eli aika nopeaa toimintaa!

Sinne konsulaattiin piti olla mukana passi, vahvistussivu viisumihakemuksesta, joku kummallinen lappu joka tuli postissa ja se piti allekirjoittaa ja viisumikuva jos sen liittäminen ei onnistunut hakemukseen.Tästä postauksesta tuli aika yksityiskohtainen, mutta mua itseä ärsytti se, kun jotkut kuittasivat sen viisumihakemuksen silleen: "ei ollu yhtään paha, ei kannata panikoida". Ja mä oisin halunut kuulla vähän yksityiskohtaisemmin tämän jutun, joten päätin että kirjoitan sitten itse tämän jutun vähän tarkemmin! Jos jäi jotain kysyttävää niin kysykää pois! :)

PS. Näin muuten joitakin tuttuja bloggareitakin, mutta tajusin muutamissa tapauksissa jälkeenpäin vasta, että miksi se oli näyttänyt niin tutulta! Mutta oli kiva nähä muistakin vaihtiksia anyway! ((:

2 kommenttia:

 1. Se muuten ilmeisesti on se ihan "oikea" konsulaatti, jossa kävit, sillä se toinen, netissä oleva osoite on niiden sellainen lavastemesta ;)Tai siis, eihän se nyt olis järkevää pistää oikeaa osoitetta nettiin, että kuka tahansa voi tulla ja ajaa autopommin konsulaatin eteen liian helposti? :D

  Eksyin sun blogiin kun etsin jenkkivaihtoblogeja, oon itse lähdössä kans elokuussa Jenkkeihin yliopistovaihtoon. Hyvää vaihtoreissua sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hyvä huomio muuten, en ois tullut ajatelleeksikaan tuota! :D
   Kiva ku eksyit, ja samoin sulle kivaa vaihtoreissua! (:

   Poista