lauantai 23. kesäkuuta 2012

Viisumihaastattelu ja muita vaihtisjuttuja

Sain jo kaaauan sitten kirjeen afs:ltä jossa tuli aika viisumihaastatteluun ja ohjeita hakemuksen tekemiseen.
 Aluksi tuli tosiaan tuoksi konsulaattiajaksi 29.6, mutta muutama viikko sitten afs:ltä tuli sähköposti jossa kerrottiin, että aika on valitettavasti jouduttu siirtämään ja uusi aika on 3.7 klo 13.40. Hiukkasen ärsyttää tämä päivän vaihtuminen, Oulun seudulta helsinkiin kulkeminen ei kuitenkaan ole ihan pikku juttu... Varattiin risteily niin, että oltais lähdetty 27.6 ja tultu takas 29.6 ja samana päivänä olisi ollut tuo konsulaatti ja sitte oltaisi lähdetty takaisin. Mutta nyt joudutaan sitten tekemänä uus reissu sitä konsulaattia varten... Noh, mennään varmaan mökille noiksi viideksi päiväksi niin ei tarvi ihan Oulusta asti tehdä uutta reissua. Mutta kyllä tuo nyt vähän harmittaa, kun meni suunnitelmat sekaisin :/

Mukana kirjeessä tuli myös tarkat ohjeet viisumihakemukseen tulevasta kuvasta


Ja ehkä ne jännimmät tiedot, eli tieto sijoitusalueesta! Tämähän olisi ollut siis ihan HUGE juttu jos ei vielä ollut saanut isäntäperhettä, sillä kirjeestä sai tietää mihin alueelle sinut luultavasti sijoitettaisiin. Se alue määräytyy sen mukaan mihin suureen kaupunkiin lennät. Usa on jaettu viiden suuren kapungin kesken alueisiin ja nämä kaupungit ovat Seattle, Los Angeles, New york city, Houston ja Chicago. Ja minä oikeastaan jo tiesin, että lentäisin tuonne Chicagoon.

Mukana tuli myös lista, mitkä osavaltiot kuuluu minkin kaupungin alueille.

Kävin muutama viikko sitten ottamassa passikuvat ja viisumikuvat isin serkun valokuvaamossa, eli se asia on jo hoidettu! Passin kävin uusimassa tiistaina ja sain tekstarin torstaina, että se olisi nyt valmis haettavaksi! Kaikille Oulun seudulla asuville vinkiksi, menkään Limingan poliisilaitokselle! Jouduin odottamaan siellä vain 5 min vuoroani, eikä ollut edes mitään numerolappusysteemiä!

Varailtiin äitin kanssa mulle hammaslääkäri- ja rokotusaikoja terveyskeskukseen. Suuhygienistille menen 10.7 tarkistuttamaan hampaat, ettei olisi tullut enempää reikiä kuin se yksi, jonka paikkausaika on 2.8. Rokotukset on 26.6 aivokalvontulehdusta vastaan ja twinrixin viimeinen osa 1.8! Usa vaatii myös pienoiskeuhko röntgenkuvat, johon tarvii lääkärin lähtetteen ja meillä on lääkärin soittoaika 25.6.

En ole vielä aloittanutkaan tuota viisumihakemuksen täyttämistä :D Mutta ajatteli tänä iltana aloittaa. Myös moni sähköposti odotti vastaamista, mutta olen nyt kirjoitellut vastausviestejä silleen, että enää olisi kaksi vastaamatta tähän hätään :) Btw, olen saanut sähköpostia kummaltakin hostsiskoltani, isältä, äidiltä (hänen kanssaan olen kirjoitellut kyllä jo aika paljon) ja jopa äidin vanhemmilta! He kaikki vaikuttavat aivan ihanilta ihmisiltä, mutta olen yrittänyt olla luomatta ennakkokäsityksiä, ettei vain joutuisi pettymään! (tätä ennakkokäsityshommaa jauhetaan sitten molemmilla orientaatioilla ja jos en väärin muista niin jossakin lappusessa myös...) Siksi suositellaan, ettei olisi liian paljon yhteydessä perheen kanssa ennen vaihtoonlähtöä.

Luulin jo, että nämä vaihtovalmistelut on ihan hyvällä mallilla tällä hetkellä, kunnes eräs perhetuttu tokaisee, että "eihän sun lähtöön ole kuin reilu kuukausi aikaa, jokos olet aloittanut pakkaamisen?" Ja ite oon silleen: "...ööö, en?" Noh, jos ihan tarkkoja ollaan niin lähtö ois 47 päivän päästä. Mutta kyllä tuokin aika alkaa jo vähän pelottamaan :D

Ois tosi kiva, jos kaikki tulevat usan vaihtarit viittis kommentoida mihin päin usaa he ovat menossa vaihtoon! Tai siis kaikki jotka tietävät sen tähän mennessä kommentoisivat ;)

6 kommenttia:

 1. Kivan tarkka toi valokuvan ohjeistus! :o 47 päivää sun lähtöön, vautsi! En malta odottaa sun puolesta :) Ja mulla olis sellanen kysymys, että kun menen myös AFS:n kautta USA:aan (vasta vuoden päästä) niin saako jossain toivoa sitä että pääsisi tupakoimattomaan perheeseen? Ja milloin sitä voi toivoa? Ite kun katselen näitä täytettäviä papereita niin missään ei lue mitään asiaan liittyvää. Ihanaa lomaa sulle ja paljon kiitoksia jos viitsit vastata! B)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä! :D Minäkään en malttaisi odottaa!

   En nyt kyllä muista, että olisiko saanut toivoa... Oletko käynyt siellä afs:n haastattelussa jo? Siellä muistaakseni puhuttiin ainakin siitä, haittaako jos vanhemmat nauttivat alkoholia (siis kohtuudella toki) yms. joten voisin kuvitella, että silloin asiasta voitaisiin puhua ja voisit esittää tälläisen toiveen. Suosittelen laittamaan afs:n toimistolle sähköpostia ja kysymään suoraa sieltä asiaa (:

   En muista, että papereissa olisi voinut sitä toivoa, siellä kysyttiin vain sitä, että tupakoitko itse. Paljon tsemiä niitten papereitten täyttelyyn! Ei ole ihan helppo homma! Kivat kesät sulle myös! (:

   Poista
 2. hei mulla on samaan aikaan toi konsulaatti! hyvä tietää että siellä on sit muitakin vaihtareita :D ja minnesotaan meen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jee! siellä on sitte varmaan aika paljo meitä usaan lähtijöitä! :)Nii ja mehän tosiaan ollaan varmaan samoilla leireillä sit chicagossa!

   Poista
 3. Kiva postaus !! :)) ja ite meen arizonaan ja lähtöön 37 päivää :o ((:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiva jos tykkäsit :) Oi arizona ei kuulosta laikaan hullummalta paikalta! Ja sää pääset sinne 10 päivää aikaisemmin, ihan epistä! ;D

   Poista