keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Tuliaisia hostperheelle!

Taisin tosiaan lupailla muutamille, että julkaisen täällä tuliaiset perheelle. Tässä ei ole vielä kaikki tuliaiset, vaan aion hankkia vielä suklaata ja salmiakkia, musiikkia sekä jotain muumijuttuja. Joku joka tietää näistä asioista enemmän, niin eikö karkkia saa viedä ruumassa usaan? Kukaan ei ole osannut sanoa tuohon juuta eikä jaata, niin jos joku tietää asiasta, olisin tooosi happy jos viitsisi kertoa miten asia on!!

Tässä on sitten tähän mennessä muotoutunut paketti mitä aion usaan viedä! Taustalla oleva suomi-englanti-suomi on toki minulle :D
Tähän mennessä tuliaisista löytyy:
-Finland -it works -kirja, jossa on jonkin verran enkuksi tekstiä ja paljon nättejä kuvia!
-Fun Finland -kirja, enemmän tietoa alempana
- 2 Suomen lippua, toisen ajattelin antaa perheelle ja toisen pitää itselläni, jotta voin esitellä sitä esim. esitelmissä tai muissa tämmösissä...
- 4 marimekon pussukkaa
- 3x2 suomenlippu tatuointia
- 2x2 tollasta suomi "juttua" joihin voi puhaltaa ilmaa ja hakata yhteen, hankala selittää :D
- Paljon pikku rihkamaa, jota ostin laivalta. Avaimenperiä, kännykkäkoruja, kynä, heijastin, halaavat pehmoporot; aattelin näitä antaa (mahdollisille) kavereille tai sitte perheellekki tämmösinä "pikku" lahjoina.





Fun Finland kirjassa on kaikkia hupijuttuja Suomesta, esim. saunasta, avantouinnista, eukonkannosta, kielestä, kotikaljasta ja vaikka mistä muusta. Jokainen juttu on englanniksi ja suomeksi, joten juttuja on mukava lukea itsekin.





Ostin marimekosta 4 pussukkaa, jotka aion antaa perheelleni. En vain vieläkään ole päättänyt minkäkin annan kenellekin! Saa ehdotella! Perheeseen kuuluu siis isä, äiti ja tytöt jotka ovat 17 ja 22 vuotiaat. Myyjä olisi mielellään pakannut nämä jo valmiiksi kun kuuli että vien niitä tuliaisiksi usaan, mutta ajattelin että olisi kiva laittaa tuonne pussukkaan jotain, joten myyjä antoi nuo pakkaus pussit ja tarroja mukaan! Oli kyllä aivan ihana myyjä :) En vain tiedä mitä laittaisin noihin pussukoihin! Kun haluaisin laittaa kaikkiin jotain samaa, enkä alkaa räätälöimään jokaiselle omaa. Oisko ehdotuksia pussukoiden sisällöksi?

Saa ehdotella lisää tuliaisia, olen itse tosi huono keksimään näitä!

14 kommenttia:

  1. kivoja noi tuliaiset :) voit viedä myös keitto-/leivontakirjan jossa on suomalaisia reseptejä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Oon yrittänyt ettiä semmosta, mutta en ole löytäyt yhtään enkun kielistä leivonta-/keittokirjaa jossa olisi suomalaisia reseptejä :/

      Poista
    2. Mä oon kanssa lähdössä jenkkeihin vaihtoon ja aion viedä semmosen ku Northern Flavours -food from finland kirjan. siinä oli mun mielestä monia ihan perus suomalaisia ruokia sekä perinneruokia, löyty makaroonilaatikot, simat, glögit, laskiaispullat ja muut reseptit! suomalaisesta kirjakaupasta ostin.
      Ja kiitos, sain näistä sun tuliaisista monia hyviä vinkkejä :)

      Poista
    3. Okei, kiitti vinkistä! :)) ja kauheen kiva jos sait näistä jotain ideoita! (:

      Poista
  2. Laita noihin marimekon pussukoihin vaikka suomalaisia karkkeja. Ainakin jossain citymarketeissa ja varmaan muuallakin myydään "irtokarkkeina" (on niissä paperit päällä) kaikkia fazerin suklaita että sit voi laittaa eri makuja:)
    Ja saa viedä ruumassa karkkia, mutta sit jos ne kysyy siinä haastattelussa kun saavut sinne että onko sulla ruokaa tms. niin pitää sanoo et ei oo. Ei se siis kiellettyä oo mut ne luulee että sulla on jotain lihaa tai jotain mukana

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä idea! Taidampa ihan oikeasti tehdä sen :)
      Okei, kiitos tiedosta! Voin huoletta viedä siis suklaata sinne ;)

      Poista
  3. Kun jenkkeihin menee niin saa täyttää sellaisen lapun missä ruksaat mitä ruoka aineita tuot maahan ja olen aina laittanut siihen leipää ja karkkia, ja kerran mulla oli käsimatkatavaroissa mandariineja mutta siitä en sanonut mitään, koska hedelmiä ei saisi vissiin tuoda. Ja kerran se rajatarkastus mies jolle se lappu jätetään kysyi että mitä sulla on mukana niin sanoin leipää niin se oli vaan että ok ja sain jatkaa matkaa. voin sanoa että, mun jenkkiläisen poikakaverin äiti rakastaa pandan täytelakuja, pätkiksiä ja fazermintejä. Ja ruisleipää kannattaa ottaa mukaan itselle tai ihan tuliaisiksi koska sitä ei helpolla jenkeistä löydy ne syö vaan ihan valkoista leipää. Aika nopeasti ruisleipää tulee ikävä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei, en tiennytkään että leipääkin saa viedä! Kiitoksi kauheasti tiedosta, täytänkin nuo pussukat tosiaan erilaisilla konvehdeilla ja suklaapatukoilla :))

      Poista
  4. Hei olen muokkailemassa AFS:n hakemusta vaihtoon ja tuli kohta opettajan lausunto. Minkä opettajan itse laitoit? :) Nimittäin olen vasta menossa lukioon, eli heistä kukaan ei käy joten yläasteen opettaja? :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oletko tekemässä sitä ihan ihan ekaa hakemusta (et esim. ole käynyt vielä haastattelussa, eikä sinun tarvi vielä kirjoittaa kirjettä isäntäperheelle)?

      Siinä muistaakseni luki, että hakemuksen voi jo lähettää, vaikkei vielä ole opettajan lausuntoa. Minä itse lähetin sen ekan hakemuksen ilman sitä lausuntoa, ja pyysin sen vasta sitten joskus joulun aikaan lukion ryhmänohjaajaltani ja tämä oli afs-toimistolle ihan ok :)

      Jos ymmärsin kysymyksesi väärin, niin tarkenna toki! Tosi kiva kun olet rohkaistunut hakemaan vaihtoon, vuodesta tulee varmasti ikimuistoinen!! :))

      Poista
    2. Ok! Ymmärsit ihan oikein ja kiitos selvennyksestä :)

      Poista
  5. Hei,
    löysin sattumalta blogisi. Onpa tosi kiva lukea millaista on lähteä vuodeksi maailmalle. Itse odottelemme tulevaa AFS-vaihtarityttöämme saapuvaksi elokuun loppupuolella. Hän tulee Saksasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Mukava, että täällä käy lukijoita sieltä "toiselta" puoleltakin, kun suurin osa on kuitenkin tulevia vaihto-oppilaita. Teille tulee varmasti hyvin jännittävä vuosi vaihtarinne kanssa! (:

      Poista