sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Afs meeting


Heissan vaan kaikille! Aattelin nyt yrittää nopsasti kertoa afs-juttuja tähän väliin! Meillä oli lauantaina ensimmäinen afs-tapaaminen. Se oli se syksyn pakollinen tapaaminen, johon kaikkien vaihtareiden on pakko osallistua. Mä oon kuullut joiltain muilta, että se oli niillä viikonlopun mittainen, meillä se oli vaan 3h. Meitä oli siellä hostvanhempia, -sisaruksia, vapaaehtoisia ja tietenkin vaihtareita. Meitä sitten vähän ryhmiteltiin (hostvanhemmat keskenään, vaihtarit keskenään tms.) ja me juteltiin vähän kaikesta. Siellä vaihtareiden kesken me puhuttiin esim. koulusta, hostperheistä, ongelmista, eroista, ruuasta, kavereista, kulttuurista... Vanhemmat oli ymmärtääkseni puhuneet kulttuurillisista eroista, vaihtarin sopeutumisesta, mahdollisista ongelma tilanteista tms. Tapasin samalla myös mun AFS liason:in Cindyn, eli tämän mun tukihenkilön. Hän on semmoinen ehkä 50-vuotias nainen ja aivan äärimmäisen ihana ihminen! Juteltiin hetki silloin lauantaina ja tänään enemmän kun hän tuli käymään täällä kotona.

Hän tuli ensin ihan tänne kotiin ja hänen piti tarkistaa mun kylppäri ja makuuhuone :D Siis ne oli semmosia pakollisia tarkistuksia, joista sen pitää raportoida ettenpäin että onko kaikki kunnossa ja se laittoikin rastia kohtaan "Excellent", eli ei pitäisi olla mitään ongelmaa ;) Sitten se kysyikin että haluaisinko mä lähtä sen kanssa kahville tai jäätelölle ja totta kai halusin. Mä luulin että se ois ollut vaan täällä kotona ja jutellut meidän kaikkien kanssa, mutta kyllä mä sitten arvasinkin miksi se halus viedä mut johonkin muualle. Ja siis syy oli se kun sen piti sitten kysellä multa mun hostperheestä. Me mentiin sitten tuohon lähikahvilaan ja juteltiin just sopeutumisesta, hostperheestä ja -sisaruksista, kavereista, koulunkäynnistä tms. ja täytyy sanoa, että oli ihana jutellan jonkun kanssa just näistä asioista joita on vaan yksisseen pyöritellyt päässään!

Kun me oltiin käyty ne muodolliset osuudet, papereiden täytöt siis, me juteltiin sitten vähän kaikesta muusta. Meidänhän pitäisi tavata meidän tukihenkilöitä vähintään kerran kuussa ja hän kysyikin että sopiiko jos seuraava tapaaminen (lokakuussa) olisi hänen kotonaan päivällisen merkeissä. Ja joulukuussa he olisivat menossa johonkin konserttiin, ja hän pyysi mua sinnekin mukaan! Mulla ei ole ainakaan mitään huolta siitä ettei me tultaisi toimeen! :)) Niin ja sillä on 16-vuotias tyttö joka haluaisi tavata mut, se ois jo tänään halunnut tulla mukaan mutta sillä oli ollut niin paljon kotiläksyjä tekemättä, ettei Cindy ollut ottanut sitä :D Niin ja sen mies on käynyt työmatkalla Suomessa, odotan kyllä innolla mitä se ajattelee suomesta/suomalaisista! :P Ainiin ja tärkein, sillä on kaks koiraa!!! :D

Mutta nyt minä meen tekemään jotain järkevää kattomaan tvtä siis kotiläksyjä. Mun pitää tehdä maanantain ja tiistain läksyt koska huomenna meillä ois kuorokonsertti illalla, enkä siksi voi jättää mitään läksyjä huomiselle. Mutta jos jäi jotain kysyttävää niin kysykää poies!

2 kommenttia:

 1. Hieno homma, tuo tukihenkilö!!! Miten juhlat meni!
  Meillä on Pilli ja Pulla täällä, lähden kissanruokaa ostamaan. Terkkuja!
  Mamma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii on! Ne meni ihan kivasti, terkkuja sinnekin!

   Poista