maanantai 7. toukokuuta 2012

AFS:n lähtö- ja loppuorientaatioleiri

Olin koko viimeviikon poissa koulusta, kun olin sairaana, mutta olo parani kuitenkin sen verran, että uskalsin lähteä sinne leirille. Kameraa en kuitenkaan jaksanut ottaa mukaan, joten valmistautukaa pitkään ja kuvattomaan postaukseen.

Tämä leiri alkoi lauantaina klo 11 ja loppui sunnuntaina klo 16 ja siellä siis oltiin yötä. Leiri oli siis afs:n orientaatioleiri numero 2, mutta siitä käytettiin enemmän nimitystä lähtö- ja loppuorientaatioleiri. Se tarkoitti siis sitä, että paikalla oli me jotka olimme lähdössä vaihtoon, nykyisiä vaihtareita oulun seudulta ja vetäjät.

Tälle leirille tuli tulevista vaihtareista vain usaan lähtijöitä, eli meitä oli huimat kolme! :D Mutta ainakin kerkesi tutustua ihan hyvin heihin ja oli kauheen hauskaa :)) Leirillä oli 7 vetäjää jos nyt oikein laskin... Ja yksi oli vähän niikuin se "pomo" siellä, mutta kaikki vetäjät oli tosi nuoria (ehkä 18-23v, en muista kyllä vanhimman ikää, mutta suurinpiirtein :D) ja siis menokin oli tosi rentoa! Muistaakseni kaikki vetäjistä olivat olleet vaihdossa, yhdestä en ole ihan varma... Ja siellä oli myös yksi poika Itävallasta, siis vetäjänä, joka oli ollut muutama vuosi sitten vaihdossa Suomessa ja nyt muuttanut tänne!

Loput 11 olivat sitten siis oulun seudun vaihtareita, joille tämä oli viimeinen yhteinen leiri heidän vaihto-oppilasvuotensa aikana! Porukkaa oli thaimaasta, dominikaanisesta tasavallasta, kolumbiasta, hongkongista, italiasta ja turkista (toivottavasti en unohtanut ketään).

 Meidän leiri oli Hietasaaren leirikeskuksessa (aika lähellä oulun keskustaa, mtta silti jotenkin silleen jännästi syrjässä). Ne vetäjät oli tehny molemmille päiville aikataulut, mutta ne oli kyllä aika joustaviakin... Jos olet käynyt rippileirin, niin tämä muistutti jotenkin sitä... Tiestysti ilma mitään uskonnollisia menoja! :D Me syötiin joka välissä ja vietettiin aikaa yhdessä ja sitten oli aina tälläsisiä "oppitunteja", jotka oli kyllä siellä nimetty sessioiksi. Näitä sessioita oli lauantaina 3 ja sunnuntaina 2. Meillä kolmella usaan lähtijällä oli "oma" vetäjä M, joka oli siis ainut vetäjistä joka oli ollut vaihdossa usassa. M oli itseasissa joutunut tulemaan kuopiosta asti tänne, kun ei vissiin oulusta saatu entistä usan vaihtaria meille. Siellä tunneilla keskusteltiin ja tehtiin kaikenlaisia harjoituksia ja kyseltiin kauheasti meidän "asiantuntijalta" ;)

Launataina kylläkin oli eka kaikenlaisia leikkejä, eli siis opeteltiin toistemme nimiä ja tehtiin yhdessä kaikkia harjoituksia. Lauantaina illalla oli sitten talent show ja viimeistään siinä vaiheessa huomaa, ettei ole suomalaisten leirillä, kun jätkät vetää ihan innoissaan jotain tanssia tai laulaa :DD

Me kolme tulevaa vaihtista saatiin lempinimi "Suomi". En ymmärrä mistä se tule, joku vetäjä sen vissiin keksi ja kaikki käytti meistä sitä nimitystä :D Just niinku vaikka siellä showssa: "okei, sitte suomen vuoro" :) Ja no meillä oli jopa nii hieno talentti kuin letkajenkka, jota me lähdettiin siinä vetämään ja kaikki tuli ihan innoissaan vaan mukaan ja lopulta me kaikki tanssittii letkajenkkaa ja hyräiltiin sitä musiikkia siihen :D Ja muutenkin siellä jos joku esitti jotain sellaista tanssia johon pysty meneen mukaan niin kaikki ihan innoissaan meni sitten ihan oikeasti mukaan!

Lauantai iltana sitten sytytettiin nuotio pihalle vaikka satoi vettä ja paistettiin vaahtokarkkeja ja makkaraa (tässä nimenomaisessa järjestyksessä)! Ja sitten vielä hengailtiin siellä ruokalassa ja vaikkei nukkuminen ollut pakollista nii mentiin silti nukkumaan jo puoli kahden-kahden aikaan. Aamulla aamupala tarjoiltiin 9-9.30 vaikka suurinosa tuli vasta sitte vähän ennen puolta. Aamupalan jälkeen meillä oli aamjumppa ja sitte alkoi taas sessiot. Se ihan iltapäivä sitten vähän pirstoutui kun joidenkin piti lähteä bussiin jo ennen kolmea ja kajaanista tulleiden juna lähti 15.30. Meiltä jäi siitä viimeisestä sessiosta vähän käymättä, mutta käytiin niitä asioita vielä loppukahvilla.

Kun kello oli neljä niin kaikki katosivat samantien, ja meidän isä oli myöhässä niin mun piti jäädä sinne vielä venailemaan. Onneksi yhellä vetäjistä ei ollut kiirettä mihinkään ja se sitten oli niin ihana, että jäi odottelemaan mun kanssa sinne parkkipaikalle! :)

Kokonaisuudessaan oli kyllä aivan huippu viikonloppu! Tuntui nii uskoattomalta ku siellä porukka oli niin erilaisia persoonia kuin suomalaiset, heti kauheen tuttavallisia ja saattoivat tulla juttelemaan ihan noin vaan. Ja opittiin kyllä aivan kauhean paljon asioita usasta ja tulevasta vaihdosta. Pitää varmaan vielä yrittää sisäistää kaikkea oppimaansa!

Oli muuten tosi jännä, kun yks italialainen tyttö puhui suomea ihan mielellään meidänkin kanssa ja oikeasti ihan selvää, hyvää suomea! Se oli oppinut suomea tässä vaihtovuoden aikana, mutta en ymmärrä miten se osas niin hyvin! Ei ne muut niin mielellään puhuneet suomea, vaikka selvästikin ymmärsivät ja oisivat osanneet.

Mutta siis nyt tämän postauksen loppuun on päästy, onneksi olkoon jos jaksoit lukea :D Jos jäi jotain kysyttävää niin vastaan mielelläni!

Edit: mulla lähti siellä leirillä ääni, eikä se ole tullut vieläkään (maanantaina) takaisin, jäin kotiin potemaan kurkkukipua ja päänsärkyä. (ja äänettömyyttä ;D)

5 kommenttia:

 1. Voi sua, parane pian :D ja kun kerroit tosta leiristä tuli heti tämmönen kiva fiilis :) uskon että siellä oli tosi hauskaa :D

  niin haluisin tietää kysyittekö niiltä vaihtareina olleilta (tai kertoiko ne) että oliko vaikeaa tottua puhumaan sitä eri kieltä kuin suomea uudessa maassa? :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, yritän paratua! :)) ja siellä tosiaan oli kivaa! :DD

   Nooh, kyselin kyllä tosiaan tai kyllä siitä muutenkin tuli puhetta, miten oppi puhumaan sitä kieltä. Yks tyttö oli opiskellut 8 vuotta ranskaa ja sitten meni sinne vaihtoon, joten hänellä ei tainnut olla paljon ongelmia :D Mutta sitten oli tyttö joka oli ollut portugalissa ja toinen joka oli ollut dominikaanisessa tasavallassa ja muistaakseni he sanoivat, että oppivat puhumaan sitä kieltä 1-3 kuukauden kuluessa. Ja he siis eivät olleet opiskelleet kieltä aikaisemmin. Toivottavasti nyt tajusin tämän kysymyksesi oikein ;D

   Poista
 2. Moikkismoii! Haastoin sut mun blogissa ;)
  http://laurainstates.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos vain, vastaillaanpa jos vain muistan ;DD

   Poista