maanantai 4. helmikuuta 2013

Normaali koulupäiväni


911as8051
Mun aamu alkaa sillä, että herään klo 6.00 ja valmiina kouluun lähtöä varten pitää olla klo 7.12 (no joo, tuo aika aina vähän riippuu eri tekijöistä...). Yleensä me mennään kouluun siskon kaverin kyydillä, joskus myös siskon kyydillä tai bussilla. Auto jätetään oppilaiden parkkipaikalle, joka on ehkä ½ kilometrin päässä koulusta (voi kumpa laskisinkin leikkiä...) ja sitten kävellään kouluun.  Tällä matkalla on poliisi ohjaamassa liikennettä yhden risteyksen kohdalla.



tumblr_lro6gzmpcF1qzoskvo1_500

Olen koululla yleensä n. 20 minuuttia ennen ensimmäisen tunnin alkua ja tämän ajan vietän study hall luokassa E205 muitten vaihtareiden, Mrs.Cimaskon ja muiden Cimaskon vakkareiden kanssa ;) Säilytän myös mun takkia, lounasta ja kirjoja siinä luokassa, joten en enää käytä kaappiani koskaan. Meidän koulussa on Gold and Blue days eli mulla on kaksi erilaista päivä ohjelmaa, jotka esittelen seuraavaksi. Sitä ennen kuitenkin sanon, että meidän koulussa on 4 eri ruokailua, ja sun ruokailu määräytyy sen mukaan missä luokassa sulla on kolmas tunti. Ja siis A on ennen tunnin alkua, D tunnin jälkeen, B ja C keskellä tuntia.
911as8055A-lunch 11.03-11.38
B-lunch 11.46-12.13
C-lunch 12.21-12.48
D-lunch 12.56-1.23

Gold Day
7.50-9.20 Current Health Issues
9.30-11.03 SRT
11.13-1.23 Algebra 2-2
B-lunch
1.33-3.05 English 10

SRT on "luokanvalvojan tunti", minä käyn aina vain moikkaamassa sitä opea, kirjaan itseni ulos siitä luokasta ja menen E205:een. Current Health Issues on vähän niikuin terveystietoa, mutta tuo on valinnainen kurssi joten me oppilaat saadaan aika paljon vaikuttaa siihen mitä asioista me käydään ja mistä aiheista puhutaan, tykkään tosi paljon tästä tunnista!

Blue Day
7.50-9.20 Spanish
9.30-11.03 Study hall
11.13-1.23 Chorus (Choir, kuoro)
D-lunch
1.33-3.05 U.S History

Study Hall on siis mun lemppari tunti, siellä voi oikeastaan tehdä ihan mitä huvittaa. Tehdä läksyjä, kirjoittaa esseitä, tehdä rästiin jääneitä kokeita ja testejä, syödä, nukkua, surffailla netissä, juoruilla, eli siis meilkein mitä vaan :D Tai siis se meidän ope Mrs. Cimasko antaa tehdä mitä vaan, ei taida muut opettajat antaa. Ja se riippuu vähän henkilöstäkin, vaihtarit on Mrs. Cimaskon suojatteja, me oikeasti melkein asutaan siellä luokassa, ja se tietää meidän kaikki ongelmat koulussa ja isäntäperheessä. Siis jos on jotain ongelmia. Me saadaan tehdä ihan mitä huvittaa, jotkut toiset taas on paljon tarkemman kurin alla. Mutta se johtuukin ehkä siitä, että jos olet study hallissa, niin sulla on jotain oppimisvaikeuksia, lukihäiriötä, koulu ei vaan jostain syystä suju tai kiinnosta. Niitten kanssa Cimasko onkin vähän tarkempi, että ne tekee niitä hommia ajallaan eikä vaan nuku tms. Mä teen yleensä jotain läksyjä, juttelen Cimaskon ja muitten vaihtareiden kanssa, syön, sufrrailen netissä ja joskus otan päikkärit.
388110_354906457921736_419615435_n
En yleensä katso paljon kelloa koulupäivän aikana, koska kellot soittaa aina oppitunnin päätteeksi ja aluksi, myös jokaisen lounaan alun ja lopun merkiksi. Tämä on nyt tosi hankala selittää mutta yritän parhaani, eli siis esimerkiksi kun B-ruokailu loppuu, niin kellot soi 12.13 (tällöin ruokalassa olleet oppilaat lähtevät siirtymään takaisin tunnille), C-ruokailun alun merkiksi kellot soivat 4 minuuttia myöhemmin 12.17 (jolloin oppitunneilla olevat oppilaat lähtevät riistymään ruokalaan) ja kellot soivat kolmannen kerran 12.21 merkiksi B-ruokailijoille, että siinä vaiheessa pitää jo olla takaisin luokassa. Eli siis lyhyesti, kellot soivat aina kolme kertaa ruokailujen vaihtuessa. Tämä taas ajaa meidän kuoron opettajan (tai siis se on kyllä opettaja-opiskelija) hulluksi, koska ne kellot siis "häiritsevät" niillä kolmen saitseillaan meitä kolme kertaa kuoro tunnin aikana, ja sillä menee aina ihan pianon soitto sekaisin sen takia :D

Ruokailut mä syön aina vähän vaihdellen ruokalassa tai E205. Tuon omat eväät mukana, joten mun ei ole pakko mennä ruokalaan ostamaan sitä ruokaa, evääksi otan voileivän, pillimehun, mandariinin ja välillä jotain jälkkäriksi. E205 on yleensä tv heijastettuna valkokankaalle, joten siellä on ihan sen takia kiva syödä, ja suurin piirtein kaikki cimaskon jengiläiset syö siinä luokassa (eli siis E205=study hall=Mrs. Cimaskon luokka), joten siellä on aina kavereita ja tuttuja seurana. En tykkää ruokalasta niin paljon ihan vaan sen takia, kun siellä on aina niin kauheasti ihmisiä, ahdasta ja meluista, eli siis ihan normi kouluruokailu :P

Aina jos mulla on tilaisuus, niin menen E205:een, eli siis esim. englannin tunnilla tehtiinn jokin essee, joten pyysin saanko mennä tekemään sen mun study hall luokkaan, tai kuoro konserttien jälkeen meillä on monesti muutamana päivänä aikaa tehdä vain läksyjä tai nukkua kuorotunneilla, niin silloinkin yleensä pyydän lupaa mennä study halliin, se on vaan se meidän "turvapaikka" ;D

911as8052
Kun koulu loppuu, menen hakemaan takin ja kirjoja E205:sta ja päivästä riippuen menen kotiin koulubussilla tai siskon kaverin kyydillä. Koulubussilla menen yleensä maanantaisin, tiistaisin ja perjantaisin, koska silloin mun siskolla on harkat heti koulun jälkeen. Koulubussi odottaa oppilaita 10 m päässä koulun ovelta ja se lähtee 3.20, eli oppilailla on 15 minuuttia aikaa keretä bussiin. Jos mä saisin valita, menisin ihan mielelläni koulubussilla vaikka joka päivä, koska se tuo oppilaat ovelle aamuisin ja iltapäivisin ottaa kyytiin ovelta, mutta tuo sisko haluaa kulkea sen kaverin kyydillä, joten en kehtaa sanoa että haluan käyttää bussia :D Täällä koulubussi vaikuttaa olevan välttämätön paha, mutta heti kun saat ajokortin, niin kukaan täysjärkinen ei enää käytä bussia kun se on niin kamalaa!!! Siis äskeinen kommentti oli minun kouluni oppilailta lainattu. Kotona olen n. 3.30 ja sitten loppupäivä menee nyt tehden vähän mitäkin, netissä, tv katsellen ja läksyjä tietenkin.

Tämä oli mun eka osa koulupostauksista, ajattelin seuraavaksi kirjoitella niistä suuremmista eroista. Tästä postauksesta olisi tullut ihan liian pitkä siihen, joten päätin vähän jakaa aihetta. Toivottavasti tykkäsitte!
382038_10151312735164851_184025503_n
 Tämä kuva on tullut jo aiemminkin, mutta laitetaan uusiksi, eli siis vaihtareita ja Mrs. Cimasko E205:ssa :)

16 kommenttia:

  1. Ketkä on siin koulus ne koulus ne koulun "kingit"?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei täällä kyllä ihan oikeasti ole koulun kingejä, meidän koulussa meno on sinänsä aika rauhallista ;)

      Poista
  2. pitkiä käytäviä riittää....

    T.mamma

    VastaaPoista
  3. Kuulostaa siltä että study hall on mukavin 'oppitunti' :) Ehditkö sä tehdä läksyt koulupäivän aikana vai jääkö vielä paljon illaksi kotiin?
    A*i

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti! :)) Jos oon reipas, niin saan tehtyä läksyt sen tunnin aikana, mutta yleensä päädy juoruilemaan mrs.cimaskon ja kavereitten kanssa, tai sitten olen koneella :p

      Poista
  4. Onks sun kaikki kaverit aina iltapäivisin harrastuksissa, ja tuleeks sulle koskaan tylsää sillon?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei täällä hengata ollenkaan koulun jälkeen kavereitten kanssa, joten se ei sinänsä tunnut hassulta. Jotkut kaverit on, jotkut ei, ja ei mulle kyllä yleensä tuu tylsää, olen enemmän semmonen koti-ihminen että tykkään viettää arki-illat kotona ;)

      Poista
  5. Ois kiva jos tekisit perhepostauksen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mä varmaan teenkin jahka kerkeän ja jaksan ;)

      Poista
  6. Aaaaw kiitos tästä postauksesta!!

    VastaaPoista
  7. Hyvä postaus! Ihana, kun teillä on tuollanen vaihtareiden oma ope!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun tykkäsit, ja todellakin kaikista parasta kun meillä on oma "äiti" koulussa ;)

      Poista