lauantai 21. huhtikuuta 2012

Orientaatio nro 1


Heissan vain! Tänään kävin vanhempieni kanssa tosiaan ensimmäisessä orientaatiossa joka järjestettiin oulussa. Meinattiin ensinnäkin myöhästyä sieltä, ku lähdettiin vähän myöhässä ja autokin meinasi juuttua kiinni kun meidän pihatie on nyt keväällä melkoista mutavelliä. Sitten ajetaan pihalle niin siellä on kaikki parkkipaikat jo mennyt! Noh, isi jätti meidät sitten siihen pihalle ja lähti etsimään autolle paikkaa.

Mutta siis yleisesti siitä orientaatiosta. Musta se oli ainakin tosi kiva juttu, että semmonenkin järjestettiin! Monet asiat oli jo valmiiksi tiedossa, mutta oli päässyt jo unohtumaan (olin lukenut paljon näitä vaihtojuttuja siis silloin syksyllä kun hain, enkä enää muistanut paljonkaan ;D) Siellä siis vedettiin sellainen yhteenveto kaikista vaihtoonliittyvistä jutuista. Nyt mitä yritän muistella, niin käsiteltiin ainakin isäntäperhejuttuja, maahan sopeutumista, rahapolitiikkaa (mitä maksetaan itse, mitä isäntäperhe maksaa, mitä afs maksaa...), omaa asennetta, vakuutuksia, paluuta yms.Paikalla oli myös pari entistä vaihtaria ranskankielisestä Kanadasta ja Dominikaanisesta tasavallasta ja heidän tarinat tietysti koskettivat eniten ja oli tosi kiva kuulla ihan sellaisia arkijuttujakin vaihdossa olemisesta :) He olisivat saaneet kyllä vielä kertoa enemmän yksityiskohtia ja tuntemuksia ja kaikkea, mutta kyllä he aika hyvin käsittelivät pääasiat siinä.

Se orientaation vetäjä sitten korosti sitä omaa aktiivisuutta heti alussa, suositteli että kävisi heti sinne mentäessä läpi kaikki perheen säännöt, tavat, nämä raha-asiat jne. Hän korosti myös sitä, että jos tulee jotain konflikti-tilanteita tai ihan vain pieniäkin "murheita", niin niistä tulisi heti keskustella isäntäperheen tai sitten oman vapaaehtoisen kanssa, ettei ongelmat kasva liian suuriksi. (tai vaikka ystävän kanssa, kunhan vain keskustelee!)


Tää orientaatio kesti muistaakseni 2h 15min ja jos ei aiemmin tullut selväksi, niin minusta se oli tosi kiva :D Seuraavaksi alankin odottelemaan sitä 2. orientaatiota joka on 5-6.5 oulussa! Ihan hauska, kun meitä oulun seudulta on kokonaiset kolme (minut mukaan lukien) lähdössä usaan vaihtoon, niin ollaankohan me siellä leirillä ainoat tulevat vaihtarit, vai tuleeko sinne jostain muualta sitten usaan lähtiöitä? No eipä tuohonkaan kakkos orientaatioon oo enää kuin kaks viikkoa, miten tää aika voi kulua näin nopeasti!?! Sitte on jo toukokuu! Ja kohta on jo kesä <3 Kauheeta kun on jo vaikka kuinka monen kanssa jutellut kaikkea mitä sitten kesällä tehdään ja sekin on jo ihan nurkan takana! :D


Sain muuten kutsun viisumia hakemaan!  Säästän nyt vähän aikaa ja kopsaan vain laiskana sen s-postin tekstin tähän:

Hei
USA:n viisumiasi varten sinun täytyy käydä henkilökohtaisesti Yhdysvaltain konsulaatissa Helsingissä.  Tällöin sinulta otetaan sormenjäljet.  Konsuli esittää sinulle myös pari yksinkertaista kysymystä englannin kielellä.   Koska kesä on konsulaatissa hyvin kiireinen, olemme varanneet konsulaatista kaikille vaihto-oppilaillemme ajan käyntiä varten.  Sinulle on varattu aika perjantaina 29.6.2012.

Eli tuohon kesä-heinäkuuntaitteeseen ajoittuus sitten hesanreissu! Hyvä tekosyy päästä vähän matkustelemaan ;) Mulla on kyllä kesäksi kauheesti suunnitelmia jo nyt, en tiiä miten kerkeän kaikkia toteuttaa! :D


Kesällä olisi tarkoitus käydä mahdollisesti helsinki-tukholma risteilyllä (taas...), hesassa tietenkin, mökillä Mikkelissä <3 (ja olla siellä ainakin pari viikkoa!!!), nähdä kavereita ja sukulaisia ja viettää kaikkien rakkaitten ihmisten kanssa mahdollisimman paljon aikaa! Ja tottakai vain ottaa rennosti kotona ja itseasiassa ajattelin myös alkaa suunnittelemaan jonkinlaista puutarhaa tänne! Sain vähän inspistä, kun olin viime kesänä puutarhassa töissä... (Taas vähän kertausta, mutta siis muutettiin 40 kilometrin päähän oulusta, maalle, neljä kuukautta sitten. Tätä tilaa ei ole pariin vuoteen oikein hoidettu, joten kunhan lumet sulaa, niin pitää laittaa hihat heilumaan!)

 Joo, siis ei kyllä kuulosta varmaan monelle kauhean kiireiseltä tää mun kesä, mutta minä olen sellainen ihminen joka yleensä viettää suurimman osan kesästä kotona ja pari viikkoa mökilä, niin nyt musta tää kesä on tavallista kiireisempi ;D Jotenkin hassua, kun yleensä ei ole viettänyt ihan hirveän paljon aikaa kavereitten  kanssa (no joittenkin kanssa enemmän, joittenkin vähemmän...), mutta nyt kun olen lähdössä syksyllä vaihtoon niin ihan kauhean moni on sitten silleen, että kesällä nähdään monta kertaa ja vietetään aikaa ja tehdään sitä ja tätä ja tuota... Kyllä sitä loppujen lopuksi aina huomaa, että itsellä on ne tärkeimmät ja parhaimmat ystävät, ne juuri sulle luodut siinä ympärillä :) Kesällä toivottavasti näen myös tanskassa asuvaa setääni ja hänen vaimoaan sekä usa:ssa asuvaa tätiäni perheineen! Kauhea ikävä, kun ei ole taaskaan vuoteen nähnyt!

Ajattelin kiroitella tähän vielä mun omia fiiliksiä tulevasta vaihtovuodesta, mutta ensinnäkin tästä tulisi jo ihan kauhea kilometripostaus ja toisekseen, ei taida ketään semmoset paljoa kiinnostaakkaan :DD

R
Ps. kiitos Sande taas mahtavasta seurasta ja fiksuista jutuista ;D


7 kommenttia:

 1. onkohan kaikil afs:n usa-vaihtareil samana päivänä toi viisumihaastattelu? mul on ainaki tona samana päivänä!! :)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa-a, on varmaan jos kerta sullakin on samana päivänä :)) vähän kyllä jännittää, että mitä ne "helpot englannin kieliset kysymykset" on ;D

   Poista
 2. Mä oon miettiny kielimatkaa et jos sais ite kerättyä rahaa tarpeeks nii pääsis(:
  ootko sä ollu ikinä kielimatkalla? ku mietin vaa jos oot nii jos voit kertoo jotain siitä et millast oli(:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kielimatka ois varmasti mukava ja avartava kokemus! En ole ikinä itse ollut kielimatkalla. Haaveilin varmaan vuoden verran siitä, ja suunniteltiin kaverin kanssa kielimatkaa, mutta sitten se vähän niinkin unohtui eikä muistettu kerätä rahaa sitä varten, niin se sitten jäi... :)) Ehkä tämä tuleva vaihtovuosi korvaisi sen unohtuneen kielimatkan ;))

   Poista
 3. Hei! Sun blogi on USA-vaihtareista pitkälti ainoo, jota jaksan seurata vähä aktiivisemmin, koska mä tykkään sun kirjotustyylistä ja muutenki sun blogista kokonaisuutena. Siks mä annoin sulle Liebster blog -palkinnon((:
  http://saaraenecuador.blogspot.com/2012/04/liebster-blog.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No heissan ja kiitoksia ihan kauheasti! Ihana kuulla, että joku tykkää (ja jaksaa) seurata mun bloggailua ;)

   Poista