sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

afs-mail

Vaihtoasiaa vaihteeksi :) Siitä onkin jo aikaa kun sain kirjeen afs:ltä, mutta muistin nyt vasta kertoa siitä täällä. Kuoresta löytyi aktiviteettilupa (englanninkielinen), joka tulisi palauttaa allekirjoitettuna viimeistään 24.4.2012 ja aktivitettiiluvan suomennos. Aktiviteettilupaa tarvitaan siis siihen, jos vuoden aikana tulee mahdollisuus kokeilla jotain riskialttiimpaa urheilulajia (esimerkiksi sukellus, koskenlasku, yksityislentokoneen kyydissä oleminen...jne).
Mukana tuli myös valmennuskirjanen ja koska mulla on nyt kauhean tylsää niin selostan vähän tarkemmin mitä siellä kirjasessa sanottiin.


Kirjasessa käsitellään vaihto-oppilaaksi lähtemistä, sopeutumista, elämistä vieraassa kulttuurissa, kulttuurishokkia ja kotiinpaluuta.


Kirjasessa kerrotaan erilaisia vinkkejä ja annetaan ohjeita. Siinä käsitellään myös suomalaisuutta, suomalaisten tapoja ja arvoja sekä sitä, kuinka paljon ne saattavat erota toisista kulttuureista. Kirjasessa yritetään valmistaa siihen, kuinka erilaisia ihmiset saattavat olla ja ettei joka paikassa toimita samalla tavalla (mielestäsi oikealla tavalla) asioiden suhteen.
Kirjasessa puhuttiin myös kulttuurishokista aika paljon ja siellä kerrottiin hyvinkin yksityiskohtaisesti, millaisia tuntemuksia ja oireita voi tulla jossain vaiheessa vaihtovuotta. Alkoi kyllä nyt pelottaa ihan kunnolla tuo kulttuurishokki :D Tämän ohjevihkosen mukaanottamista suositeltiin, koska asiat kuulemma selkenevät paremmin siellä vaihdossa ollessa ja tekstin sisäistään kunnolla.


AFS lähetti myös sähkoposti pari päivää sitten vakuutuksista:


"Hyvä vaihto-oppilaamme

AFS ottaa kaikille vaihto-oppilaille ilman lisämaksua seuraavat vakuutukset, joista kerrotaan tarkemmin oheisessa vakuutusesitteessä. 
A.      Sairaus- ja tapaturmavakuutus
B.      Lisäturvavakuutus - muut vakuutukset
Vaihto-oppilailla on lisämaksusta mahdollisuus ottaa myös muita vakuutuksia, jotka eivät sisälly AFS:n vaihto-oppilaalle ottamiin vakuutuksiin.  Näistä vakuutuksista kerrotaan tarkemmin oheisessa Vapaaehtoiset vakuutukset –liitteessä.  Nämä  vakuutukset ovat:

          C1, Matkatavaravakuutus
          C2. Kolmannen osapuolen vahinkoja korvaava vakuutus
          C3. Matkan keskeytymisvakuutus" En kyllä tiedä tuleeko otettua vapaaehtoisia vakuutuksia, ei ole tullut keskusteltua vanhempien kanssa. Miten muuten muut afs:n vaihtarit, otatteko mitään noista vapaaehtoisista vakuutuksista?

R

ps. kysykäähän ihmeessä jos jäi jotain mielenpäälle ja laittaakaa jotain postausehdotuksia, kun mulla alkaa omat ideat loppumaan! :D

2 kommenttia:

  1. Mä muistaakseni kävin läpi noita vakuutusjuttuja jo sillon ku täyttelin hakemuksia.. En kyllä yhtään muista, otinko mitään noista mutta veikkaisin että ehkä otin jotai, kenties c1 tai c3? En minä tiiä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. okei :) mä oon kans niin pessimisti, että mietin tuota c3... ;D mutta saa ny nähä, kyllähän nuo "pakolliset" vakuutukset kattaa jo periaatteessa kaiken vaadittavan...

      Poista