sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Sunday in Cincinnati

Muutamia viikkoja takaperin, me suunnattiin Cincinnatiin, Ohioon päiväreissulle! Siellä luvassa oli vierailu Ikeassa sekä Jungle Jim's ruokakaupassa. Nyt kun vihdoin löysin ohjeet miten saan näitä kuvia lisättyä niin tulee tämmöinen kuvaryöppy samalla :))  Ikeasta lähti mukaan yksi (pehmo)koiranpentu, kun omat koirat jäi suomeen ja vähitellen alkaa jo tulla vierotusoireita!
DSC_0736


DSC_0743

DSC_0740

DSC_0745
Tuli ihan vaan pikkuisen lapsekas olo kun oli jäätelö ja pehmolelu niin elämä hymyilee :))

Sitten tosiaan otettiin suunta kohti sitä ruokakauppaa. Se on siis sellainen tosi iso ruokakauppa, jossa myydään ruokia ympäri maailmaa! Sieltä löytyy kuulemma vaikka mitä, aikaisemmin ne on nähnyt siellä mm. poronlihaa ja käärmeenlihaa :D Nyt ei kyllä ollut tarjolla :(( Mutta löytyi sieltä myös suomalaisia juttuja ;)

DSC_0793
DSC_0783
Naposteltavia? Kyllä, ne ovat ihan aitoja kuivattuja ötököitä.

DSC_0763
Saisiko olla hunajaa?
DSC_0750
"Muutamia" erilaisia oliiveja
DSC_0780

DSC_0770
Tuliset kastikkeet aakkosjärjestyksessä :D
DSC_0782
Saksalaisosastolta löytyi tälläisiä!
DSC_0785

DSC_0790


DSC_0767

Näitä ei löytynyt suomiosastolta, vaan ihan normi karkkihyllyltä! Ja mun hostitkin tiesi Pandan jo ennestään!

DSC_0787

Suomi löytyi siis "Skandinavia" osastolta. Täytyy kyllä jo sanoa, että alkaa vähitellen ottamaan päähän, että kaikki luulee Suomen olevan osa skandinaviaa. Ei siitä voi kyllä sinänsä varsinkaan nuorille suuttua, koska niin opetetaan meidän koulun maantieteenkirjassakin! Teki kyllä mieli alkaa korjaamaan punakynällä sitä kirjan tekstiä :D Ja toiseksi, kaikki kysyy, että onko suomenkieli lähellä ruotsia. Ja sitten kun sanoo, että ei todellakaan niin ne on ihan ihmeissään, että millasta se sitten on...

DSC_0776

DSC_0775

DSC_0774

DSC_0772

DSC_0798
Hinnat täällä oli kyllä "kohdillaan", joten paljon ei ostettu tuolta kaupasta. Daimit ostettiin jokaiselle, kun näillä on täällä ihan yks Daimin makuinen suklaapatukka niin totta kai mun hostiti halus sitten maistaa miedän (ruotsalaisten) version siitä!

Päädyttiin vielä pikkuiselle kävelylle ennen kotiin lähtöä ja otin muutamia kuvia. Me itseasiassa käveltiin Ohiosta Kentuckyyn kun näitten kahden osavaltion välillä oli silta :)

DSC_0803

DSC_0811
Kuva otettu Kentuckyn puolelta ja kuvassa Cincinnati, Ohio.
DSC_0812

DSC_0815


6 kommenttia:

 1. mä oon nähny täällä meijän alueella jenkeissä kans ikean mut en oo kätny sisällä. oliks se ihan samalainen ku suomessa? ja yks hassu kysymys: myytiiks siellä ruokaosastolla samoja ruokia? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää en tutkinut ruokaosastoa tarkemmin, muttanlihapullia, pottumuusia ja sitä jotain hilloa siellä myytiin ainakin! Se oli kyllä ihan samanlainen, en ainaakn suurempia eroja huomannut :)

   Poista
 2. Ihan pakko kommentoida tuota Scandinavia-asiaa.
  Suomi kuuluu Pohjoismaihin = Nordic countries. Kuitenkin myös nimitystä Sacandinavia käytetään (maantieteellinen skandinavia ei sisällä koko Suomea, mutta laajempi käsitys sisällyttää koko Suomen)!
  Jos haluat pilkkua viilata, niin Suomi kuuluu Fennoskandiaan.
  Mutta kannattaa muistaa mistä asiaa milloinkin katsotaan: sieltä maailman kolkasta katsoen pikkuruinen Suomi on ennemmin osa skandinaavisia maita kuin esim. Venäjää tai Baltiaa (kulttuurinen tausta, elinolot jne.).
  Joten älä suotta suutu kellekään tästä asiasta: voithan tarkentaa termin olevan itseasiassa Nordic countries ... jos niin haluat :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllähän minä nuo asiat tiedän ja olen opiskellut ja ymmärrän hyvinkin että se menee ihmisillä sekaisin, mutta ei se sitä tarkoita ettei saisi ärsyttää kun ihmiset luokittelee mun kotimaan väärään luokkaan. Ja ei, en ole suuttunut kenellekään, joskus olen sanonut hostperheelle (jotka on vieläkin innokkaampia puhumaan siitä, että kun tyhmät amerikkalaiset luulee suomen olevan osa skandinaviaa)että aika hassua, kun niin opetetaan maantieteenkirjassakin. Ja kyllä olen joitakin kertoja korjaillut ihmisten puheessa, että suomi kuuluu pohjoismaihin, ei skandinaviaan (ja kyllä, tiesin nämä asiat jo entuudestaan :D).

   Poista
 3. toi vika on ihana kuva! :D

  VastaaPoista