tiistai 2. lokakuuta 2012

Do not fail! :)

Anteeksi taas kun ei ole tullut postailtua hetkeen! Ei mulla sinänsä oo mitään hoppua arkisin, mutta kun oon tehnyt jonkun 2-5 tuntia läksyjä niin en jaksais enää alkaa kirjoittelemaan blogiin ;) Ja kun joudun yleensä tekemään läksyjä koneen kanssa, koska joudun kääntämään sanoja ja lauseita niin paljon, ja meillä on myös paljon jotain esseita tms. jotka pitää kirjoittaa koneella niin sen jälkeen tuntuu lähinnä siltä, että haluaa tehdä mitä tahansa muuta kuin olla koneella :D 
Opiskelu täällä on jotenkin hyvin samanlaista ja toisaalta tosi erilaista. Mulla on suurin osa aineista (tai "kursseista") sophmorien kanssa, eli samanikäisten kuin 9. luokkalaiset. Koulunkäynti tuntuukin lähinnä siltä kuin olis 9.luokalla. Enkussa käydään ihan samoja asioita kuin yläasteen äikässä; lukemista, esseiden kirjoittamista, puheiden analysointia ja turhien tehtävien tekemistä ;) Meidän piti tehdä essee kommunikaatiosta hätätilanteissa (okei kuulostaa tosi tyhmältä, mutten jaksa alkaa selittään!) ja me saatiin ehkä 18650 monistetta joissa selitettiin jokainen osa esseestä (introduction, beginnig of body, middle of body, middle of body part2, end of body, ja conclusion, sori en jaksanut alkaa miettimään näitä suomeksi! xD), saatiin kans ehkä miljoona esimerkkiä jokaisesta ei osiosta ja varmaan oikeesti kolme monistetta joita pysty käyttään semmosina "check list":oina ja niissä selitettiin ihan tarkasti mitä tietyssä kappaleessa pitäisi olla. Eli vähän eri maata kuin meillä lukiossa, jossa sanotaan että nyt kirjoitat esseen ja palautat sen ens tunnille. :D 
Matikasta tykkään myös tosi paljon, koska ne asiat on niin helppoja. Oon siis Algebra 1-1 kurssilla, jossa käydään siis kaikkia koordinaatistoon sijoitettuja suoria ja ympyröitä tms. eli pääasiassa y=2x-5 ja muita samanlaisia. Samoja asioita kuin 9. luokan matikassa... Mulla ei vaan testit mee aina ihan niin hyvin ku vois mennä, koska ymmärrän ne kysymyksen joskus väärin :p Mutta ei mulla oon ollut mitään isompia ongelmia minkään aineen kanssa, huonoiten menee kyllä usan historia ja sekin oli joku 79% kun viimeksi tarkistin meidän koulun "wilmasta" tai "helmestä", en kyllä vaan tiiä mikä se näillä on nimeltään. 


Saatiin muuten silloin muutama viikko sitten vähän pelottavia uutisia Afs:ltä, kun ne kertoi meille ettei me saada reputtaa yhtään kurssia tai meidät lähetetään kotiin :s Syy on siis se, että afs on kuitenkin ajatukseltaan niiinku oppilasvaihtojärjestö, eli koulussa pitää käydä ja koulutyötä ei saa laiminlyödä. Jos koululla on jotain ongelmia vaihto-oppilaan kanssa, niin koulu ei luultavasti halua enää ottaa vaihto-oppilaita sen järjestön kautta. Eli siis meillä ei saa olla F:ää yhdestäkään aineesta ja F:n saa jos tuo prosentti menee alle kuudenkymmenen! Ei tuo koulunkäynti kyllä oikeasti ole onneksi niin vaikeaa, etä pitäisi olla huolissaan reputtamisesta. 

Yritän jaksaa ja keretä kirjoitella kirjoitella vähän yleisiä mietteitä ja mielialoja tänne blogiin joku päivä. Siitä riittää aihetta jo niin paljon, etten ehdi, jaksa tai edes halua alkaa selittämään niitä juttuja nyt tähän :) 

2 kommenttia:

 1. Hei!!
  Mun kommentti ei näkyny jääneen esiin... Teillähän on tullut kova komento afs:ltä!! Onneksi ei sulla todellista uhkaa!! Terkkuja!
  Mamma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on! Katsellaan nyt miten tuo hissa sujuu :D Terkkuja sinnekin! :)

   Poista